TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - 13 Kasım İlkokulu

OKULUMUZDA 23 NİSAN KUTLAMALARI

OKULUMUZ SÜLEYMANPAŞA GELENEKSEL OYUNLAR YARIŞMASINDA

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür.

OKULDA DEPREM ANI ve TAHLİYE TATBİKATI AŞAMALARI

Okullarda deprem anı ve tahliye tatbikatı aşamaları aşağıdaki gibidir;

I. AŞAMA Deprem Anı Uygulaması (Çök-Kapan-Tutun Hareketi): • Okulda deprem anı uygulaması, ders saatinde ve kapalı alanda (sınıf, laboratuvar, kütüphane vb.) yapılıyor ise öğretmenin “Deprem!” diye bağırması veya bir anons ile başlar. • Öğrenciler ve öğretmen sakin kalarak bulunulan yerde Çök-Kapan-Tutun hareketini yaparlar: o Pencerelerden, raf, dolap veya benzeri ağır ve sabitlenmemiş eşyalardan uzak, güvenli bir alanda veya sağlam bir nesnenin yanında (örn. sıranın yanında) “Çök”. o Özellikle sırt pencerelere dönük bir şekilde “Kapan”arak bir elle baş ve enseyi düşen nesnelerden koru. o Tehlike sona erene kadar (ikinci bir uyarıya kadar) yanındaki büyük ve ağır eşyalara (örn. sıranın ayaklarına) “Tutun”arak kendini sabitle (Hiçbir eşyanın olmaması halinde bir el yere konularak destek alınır). Tutunulan kolun üzerine yüz koyularak düşen cisim ve nesnelerden yüz ve gözler korunur. • Deprem uygulaması anında, açık alanda bulunuluyorsa dışarıda kalmaya devam edilir. Binalardan, direklerden, duvar diplerinden uzakta durulur. Binalardan düşebilecek cam kırıkları, sıva gibi nesnelere karşı bulunulan yerde yine Çök-Kapan-Tutun hareketi yapılır. • İkinci uyarı veya anons ( 2 dk sonra) ile depremin bittiği bilgisi verilir ve tahliye aşamasına geçilir.

II. AŞAMA Tahliye Tatbikatı: • İkinci anons ile öğrenciler ve öğretmenler, okul idaresi tarafından belirlenmiş olan tahliye güzergahında,  öncelik ve sınıf  sırasına göre tek  sıra halinde,  Acil Çıkış (yangın) merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın olan taraftan başın üstüne kitap veya ellerle koruyarak dışarıya çıkarlar. • Öğretmen, tahliye esnasında öğrencileri yönlendirir, engelli öğrenci var ise en son o öğrencinin tahliyesini sağlayarak sınıfı ve binayı boşaltır. Engelli kişinin tahliyesinde gerektiğinde diğer öğrenciler (ortaokul ve lise seviyesinde) de destek verir. • Okul Afet ve Acil Durum Planında önceden belirlenmiş olan “Acil Durum Toplanma Alanı”nda;  binalardan,  elektrik  direkleri  ve  panosundan,  yapısal  olmayan  düşebilecek nesnelerden uzak, okul bahçesinde her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekler. • Sınıf öğretmenleri tarafından yoklama yapılarak toplanma alanında eksik olan öğrenci, öğretmen ve personel tespiti yapılır. • Okul  idaresi  tarafından  önceden  hazırlanan  “Okul  Afet  ve  Acil  Durum  Planı” kapsamında oluşturulan “Arama-Kurtarma ve İlkyardım Ekibi”, “Tahliye, Güvenlik ve Aile İlişkileri Ekibi” ve “Tespit – Onarım İyileştirme Ekibi” müdahale sürecine ait görevlerini yerine getirirler. • Herkesin okulu terk ettiğinden emin olunur. • Okulun elektrik, su ve doğalgazı kesilir. • Acil durum toplanma alanına toplanan öğrenci, öğretmen ve personelin güvenli alanda beklemeleri, yetkililerin yönlendirmesi yapılana kadar okuldan kimsenin ayrılmaması sağlanır. • Okul idaresi veya yetkilendirilen tatbikat sorumluları, tatbikatı gözlemleyerek form ve kontrol listelerini doldururlar. • Tatbikatın  sonunda kısa bir  değerlendirme yapılarak  tatbikatta yaşanan  olumlu  ve olumsuz yönlere ilişkin okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve ekip sorumluları geribildirim verirler,  acil  durumlarda  nasıl  daha  etkin  müdahale  sağlanabileceğine  yönelik  öneriler geliştirilir. Tatbikat raporu sorumlu kişilerce hazırlanır.

ÖĞRENCİLERİMİZ TİYATRODA

Ara

OKULUMUZDA REHBER ÖĞRETMENİMİZ, AYSU ÖRÜ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ VERİLDİ.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Gönül Çalab'ın Tahti adlı pano calismasi yapılarak öğrencilerimizin Yunus Emre sözlüğündeki bazı kelimeler hakkında bilgi sahibi olmalari sağlandı.Ayrıca proje kapsamında Yunus Emre tanıtılarak siirleri okundu.

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ OKULUMUZDA  BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPTI

Ekm

• Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Ekm

OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN VELİLERİMİZE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLMİŞTİR.

Ekm

Okulumuzda Tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

OKULUMUZ TEKNOFEST 'TE

23 NİSAN KUTLAMALARI